Munka külföldön? Nem tudok dönteni

Nem mindenkinek könnyű eldönteni, hogy menjen-e külföldre dolgozni vagy sem.

Valaki rögtön tud dönteni, és néhány napon belül össze tud pakolni és utazni. Másoknak több időre van szükségük ahhoz, hogy több információhoz jussanak vagy önbizalmat szerezzenek.

Melyek a fő okai annak, hogy az álláskeresők hezitálnak a külföldi munkával kapcsolatban?
1. Az ügynökség vagy a munkáltató komolysága
Teljesen logikus, hogy egy ilyen lépés megtételéhez sükséges a munkáltató vagy az ügynökség felé a bizalom. Szerencsére ma már elég információ áll rendelkezésre, ahol ellenőrizni lehet a cégek hitelességét.

És nem a közösségi hálókra vagy az anonim fórumokra gondolunk?

Ügynökségként mi is bízunk jelöltjeinkben. El kell hinnünk, hogy az önéletrajzuk igaz, a munkamoráljuk jó.

A bizalomnak mindig kölcsönösnek kell lennie.

2. Negatív véleményeket olvastam.

Gyakorlatból tudjuk, és biztosan Ön is, hogy nincs mindenki számára tökéletes cég. Nincs senki, akivel mindenki elégedett lenne. Ha azonban ellenőrzi a véleményeket a neten, figyeljen arra, hogy valójában mit kritizálnak. Ez gyakran egyáltalán nem érinti az ügynökségek munkáját. Vagy az emberek összetévesztik az elképzeléseik teljesítésének elmulasztását a közvetítő vagy a munkáltató
kötelezettségeinek elmulasztásával.

Ha negatív véleményt találunk cégünkről, válaszolunk rá. Nem agresszíven, hanem megértéssel és kíváncsisággal, hogy mit tudnánk jobban csinálni. A legtöbb ilyen névtelen “kritikus” azonban még csak nem is működött együtt velünk, és bizony, minden
értelmes embernek magának kell meghoznia a véleményét :).

Voltak már olyanok, akik azt írták, hogy miért reagálunk a véleményekre, ez nekik “furcsának” tűnik ?

Igen, reagálunk, ez a mi cégünk, és szeretnénk tudni, mennyire elégedettek velünk az emberek.

A legjobb, a megfelelő módon ellenőrizni az ügynökséget, ahogy azt már egy másik blogban írtuk.

Szerencsére az emberek értelmesek, és hisznek a hiteles érvekben az ellenőrizetlen névtelen hozzászólásokkal szemben.

3. Egyáltalán megéri ez nekem?
A bérekkel kapcsolatos információk elérhetőek az állásportálokon, honlapunkon és természetesen az Ön által aláírt szerződésekben.
Önnek kell a legjobban tudni, hogy megéri-e Önnek a külföldi munkavállalás vagy sem.

Azzal viszont tisztában kell lenni, hogy milyen munkát fog végezni, hány órát fog dolgozni és mennyi marad a szállás levonása után.

Néha azt halljuk, hogy “nekem nem kifizetődő, itt is ugyanannyit fogok keresni”…. Tudjuk azonban, hogy ha például külföldön keres raktárosként munkát, akkor össze kell hasonlítania a raktáros fizetését hazájában és Hollandiában, ugyanannyi óra ledolgozása után, és azt, hogy mennyi lesz a nettó fizetése itthon és külföldön a szállás, járulékok, biztosítás levonása után….

Szlovákiában                                 Hollandiában

alap bruttó bér                                  4,88-8,51€                                      10,50-15,23€ (pótlékokkal 22 €-ig)

havi bruttó bér 160 óra
ledolgozásánál                                   782-1363 €                                      1680-2436,80 €

nettó bér                                               548-956 €                                      1450-2316 €

nettó bér a szállás levonása után   298-706 €                                        1050-1916 €

Nem releváns egy szakképzett és egy betanított dolgozó munkáját két különböző országban összehasonlítani.

4. Nem tetszenek a belépési költségek

Ahogy egy másik cikkünkben írtuk, minden új, befektetést is igényel. Nemcsak a munkahelyet változtatja meg, hanem azt a helyet is, ahol dolgozni és lakni fog. Ne feledje azonban, hogy az ügynökség vagy a munkáltató segít Önnek, befektet Önbe, és még csak nem is találkozott Önnel.

Hasonlítsa össze, mennyit költött azzal, hogy milyen gyorsan tud pénzt keresni, és milyen gyorsan térül meg ez a befektetés. Ne felejtse el azt sem, hogy a fizetése, kezdőfizetés, amely már néhány hónapon belül is növekedhet.

Néha a jelentkezők tétováznak a kiegészítő szolgáltatásokba való befektetésről. A gyakorlatból azonban tudjuk, hogy az emberek egyszerűen nem akarnak tőlünk olyan szolgáltatásokat, mint egy munkaügyi hivataltól. Elvárják, hogy elérhetőek legyünk, elvárják, hogy felvegyük a telefont és tanácsot adjunk nekik, amikor csak kell.
Néha a dolgok önálló elvégzése, különösen az első alkalommal, valójában nem megtakarítást jelent. A későbbi költségek és a időigényesség magasabbak lehetnek.
5. Kérdéseim vannak a szerződésekkel kapcsolatban

Mielőtt külföldre utazik, a munkaviszonyát igazoló szerződéseket bocsátunk a rendelkezésére. Egy szerződés jön létre Ön és cégünk között. A második a munkáltató és Ön között. Ezek a megállapodások törvény által meghatározott tételeket tartalmaznak.

Szívesen válaszolunk minden, a szerződésekkel kapcsolatos kérdésére.

6. Az az érzésem, hogy nincs elegendő információm
Elérhetőek vagyunk. Telefonon, emailben, személyesen.

Mindig előnyben részesítjük, ha a jelentkezők minél többet kérdeznek. És főleg, hogy elegendő információ és nem hiányuk alapján döntsenek arról, hogy külföldre utaznak dolgozni vagy sem?

7. Több állásajánlat között döntök
Ön tudja a legjobban, mi a legfontosabb az Ön számára, amikor állást választ. A munka jellege, helyszín vagy fizetés? Azonban mindig fontos, hogy valódi és elegendő információval rendelkezzen, mielőtt meghozná a legjobb döntést.
Ha az ajánlatok hasonlóak, és például Önt nem érdekli a munka helyszíne vagy a munkaadó neve, döntsön az ügynökség vagy a munkaadó hozzáállása alapján a kiválasztási folyamat során. Ez elmondja, melyik ügynökség, HR munkatárs kommunikál Önnel korrekten és komolyan, és teljes körű támogatást nyújt a munka elintézése során, illetve annak biztosítását követően.

Sok sikert kívánunk az új állás kiválasztásához!

Štítky: megbízható cég, munka Hollandiában, munka külföldön, munka Németországban, munka nyelvtudás nélkül, munkaviszony
Najnovšie články

Podobné príspevky