Gyakori kérdésekTanácsok és tippek
410

Magánügynökségen keresztül keresel állást?

Külföldre utazik – új munka vagy élet után. Cestujete do zahraničia – za novou prácou, novým životom. Magánügynökség szolgáltatásait szeretné igénybe venni? Ha igen, legyen óvatos a választással kapcsolatban.
Szánjon időt az iroda komolyságának és stabilitásának ellenőrzésére az Universal Consulting által kínált tippek segítségével:

1. Hivatalos közvetítők

Ellenőrizze, hogy a cég jogosult-e közvetítői tevékenységre, például a cégjegyzéken vagy a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Hivatalon keresztül.

Figyelem! A közvetítőnek nemcsak a szlovák hatóságok által kiadott engedélyek elegendőek, hanem egyes országok saját engedélyeket is igényelnek.
Például egy Hollandiában működő hivatalos közvetítőnek rendelkeznie kell a Holland Kereskedelmi Kamara által kiadott holland KVK-számma (Az Universal Consulting KVK száma: 67221661) .
Az Egyesült Királyságban a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban végzett legális munkához a közvetítő rendelkezik a Gangmasters & Labour Abuse Authority által kiadott GLA-engedéllyel (Az Universal Consulting GLA száma: UNIV0004/LM1).

2. Cégtörténet

Természetesen mindenkinek el kell egyszer kezdenie. Az új cégeknél hiába keresnénk a történetüket vagy a referenciáikat. A cégnyilvántartásból kiderül, hogy az újonnan alapított cég nem csupán egy olyan vezető új cége, aki korábban már dolgozott már nem létező munkaerő-közvetítő cégeknél.
Sajnos ez is előfordul.

Emiatt mind megbízhatóbb egy olyan cég, amely több éve van a piacon. Hiszen – csak egy megbízható cég maradhat sokáig a munkaerőpiacon. Ellenkező esetben az ilyen társaságok kötelezettségeinek betartását felügyelő illetékes hatóságok beavatkoznának, és nem engednék meg tevékenységét.

3. Látogassa meg munkaközvetítőjét

Bár egyértelmű, hogy a mai online világban már személytelenül keresnek munkát, jó, ha személyesen felkeresni a munkaközvetítőt. A következtetést minden bizonnyal maga is le tudja vonni, ha személyesen találkozik valakivel a társaságból.
Ha valaki az ügynökségnél azt mondja, hogy mindent távolról intézhet, és úgy érzi, hogy kerüli a személyes találkozást, akkor jobb, ha új ügynökséget keres
Az Universal Consulting Trencsénben és Dunaszerdahelyen várja Önöket hétfő-csütörtök 08:00-16:30, és pénteken 08:00-15:30 között.
Ha épp nincs lockdown, nem kell a látogatását előre bejelentenie.

4. Referenciák, fórumok és értékelések

Nem gondoljuk, hogy egy nagy céget, amely több ezer álláskeresőnek segített, csak pozitív értékelésekkel jutalmazzák.
Mi vagyunk erre a példa. Valószínűleg figyelni kell azonban, hogy a cég aktív-e, reagál-e és hogyan (agresszív-e, vagy magyarázza-e a hozzáállását az adott kritikára)?
Aktív a weboldalán vagy a Facebookon?
Egy komoly cég folyamatosan működik. Ez azt jelenti, hogy az állásportálokon megjelenő hirdetések formájában rendszeresen emlékezteti potenciális álláskeresőit, nemcsak időről időre (ők is ellenőrzik az ügynökségek komolyságát is), weboldalukon keresztül, online marketing vagy a média.
A vállalkozók hírnevét, tisztességét, komolyságát vagy fizetőképességét ellenőrző független cégek is tudnak referenciát adni. Az Universal Consulting több éve egymás után megkapta például a “Megbízható Vállalat” vagy a “Fizetőképes Vállalat” Tanúsítványt.
Egészen a közelmúltig például a Profesia.sk portál is értékelte a céget a RecruitRank segítségével, az alapján, hogy a jelentkezők mennyire elégedettek az ügynökségek vagy közvetlenül a munkáltatók kiválasztási folyamatával.
Itt a 2018-as Recruit Rank 2. helyezés büszke birtokosai lettünk a Nagy Személyzeti Vállalkozások kategóriában.
Általában az állásportálok is ügyelnek arra, hogy szolgáltatásaikat csak komoly cégek vegyék igénybe.

5. A megfelő cég mellett döntött

Ha már kommunikál a munkavállalással kapcsolatban, indulás előtt győződjön meg arról, hogy megkapja a szükséges szerződéseket – a külföldre vonatkozó munkaszerződést és a munkáltatótól kapott dokumentumot (Munkaszerződés vagy Előszerződés), amely igazolja a munkáját a munkafeltételekkel.
Természetesen a munkaközvetítőnek több kötelessége is van, erről a kiutazás előtt informálja Önt.

Következtetés:
Ezért, ha külföldre utazik dolgozni, csak tapasztalt közvetítővel. Van értelme óvatosnak lenni.

 

 

Štítky: Hollandia, Jelentkezők, külföld, megbízható cég, munka, munkaközvetítő, Németország, Universal Consulting
Najnovšie články

Podobné príspevky