Hollandiába megy dolgozni? Olvasson az ET szabályozásról.

Ha Hollandiába utazik, mindenképp ismernie kell az egyik előnyt, az úgynevezett ET szabályozást. A munkaadó által biztosított szálláson elhelyezett kölcsönzött munkavállalók használhatják az ET rendszert.

Az ET rendszer egy olyan adórendszer, amely lehetővé teszi, hogy a Hollandiában dolgozó alkalmazottak rendkívüli kiadások esetén adómentességet kapjanak. 

A munkaadók kollektív szerződései kimondják, hogy a munkaadó megállapodást köthet a kölcsönzött munkavállalókkal, hogy javadalmazása egy részét az ET költségeihez való hozzájárulásra cseréljék.

Magyarázat:

A bruttó fizetés egy része után nem kell jövedelemadót fizetni. A bérlapon ezt a tényt két komponensben tüntetik fel: a bruttó számításban és a területen kívüli költségek megtérítésében. A további megélhetési költségeket először levonják a bruttó fizetéséből, majd nettóban fizetik ki. Ez az intézkedés (bérkonverzió) csak kétlaki szállás esetén alkalmazható (szállás a származási országban és Hollandiában).

Az alábbiakban egy holland munkáltató bérpapírját láthatja. Az ET előírás piros színnel van jelölve. Ily módon hetente pénzt vonnak le, amit aztán a munkáltató fizet ki Önnek. Abban az esetben, ha ezt a pénzt nem vonnák le Öntől, akkor csak adózás után fizetnék ki, ami azt jelentené, hogy kevesebbet kapna. Minden munkáltatónak eltérő az ET szabályozási kifizetése. A munkáltatók ezt a pénzt különböző módokon fizetik ki – rendszeresen 3 havonta, félévente és hazautazás előtt.

Štítky: bér, előny, Hollandia, szállás
Najnovšie články

Podobné príspevky