Munka HollandiábanÚjdonságok
57

Újabb minimálbér emelés Hollandiában! Júliustól többet fog keresni!

Hollandia azon kevés országok közé tartozik, amelyek évente kétszer emelik a minimálbért. 2024. július 1-től a minimálbér emelése lép életbe Hollandiában, ami jelentős lépést jelent az alacsony jövedelmű munkavállalók életkörülményeinek javítása felé. A lépés válasz az egyre növekvő megélhetési költségekre, amely a lakosság széles körét érinti.

Az emelés részletei

Az új szabályozás szerint a felnőtt munkavállaló (21 éves kortól) minimálbére havi 2020 euróra emelkedik, ami a korábbi 1934 eurós értékhez képest növekedést jelent. A változás körülbelül 600 000 munkavállalót érint, ami az ország munkaerő mintegy 8%-át jelenti. A minimálbér 13,27 euróról bruttó 13,68 euróra emelkedik.

 

Miért emelkedik a minimálbér?

A holland kormány több okból döntött a minimálbér emeléséről:

1. Infláció: A megnövekedett megélhetési költségek, különösen a lakhatási és energiaárak arra kényszerítik a kormányt, hogy emelje a minimálbért, hogy segítse a munkavállalókat az alapvető szükségletek fedezésében.

2. Társadalmi igazságosság: A minimálbér emelése egy lépés a jövedelmi egyenlőtlenségek csökkentése és annak biztosítása felé, hogy még a legalacsonyabb jövedelműek is tisztességes életszínvonalat kapjanak.

3..Gazdaságélénkítés: Az alacsony keresetű munkavállalók magasabb jövedelme fellendítheti a fogyasztást és így az egész gazdaságot.

Štítky: Hollandia, minimál bér, minimál bér emelés, minimál bér Hollandiában
Najnovšie články

Podobné príspevky